VC Odi D1 wint voor de 8e keer in 9 wedstrijden

Door: Michel Werts

Eerste twee tussendoelen behaald, maar nog voldoende te doen
VC ODI D1 - VCN D4: 3-1
25-17 / 25-22 / 25-20 / 15-25

Waar de uitwedstrijd tegen VCN D4 nog verloren ging, op het onchristelijke tijdstip van 12.00 uur in Capelle, met 3-2 en we set 4 ternauwernood met 30-32 wisten te winnen, gaf de thuiswedstrijd een heel ander beeld te zien. Ondanks veel serve fouten werd er verder wel voldaan aan de serveopdracht en daarmee de toon gezet. Gitte Veldman was onze Mini van de Maand en zij gaf het goede voorbeeld door bijna een ace te serveren. De bal kwam in ieder geval niet meer terug. Knap gedaan Gitte! De eerste set was vrij snel al beslist doordat we een grote voorsprong op wisten te bouwen. VCN kon nog wel iets terug komen, maar geen vuiltje aan de lucht. Met 25-17 een relatief eenvoudige set zege.

De tweede set was de spannendste. Beide ploegen konden niet echt afstand van elkaar nemen, maar de voorsprong van drie/vier punten konden we wel vasthouden tot het einde. Daarmee was de minimale doelstelling van 2 punten gehaald, maar we wilden natuurlijk ook voor de zege gaan. Set 3 leek lang op de 2e met als enige verschil dat de voorsprong op VCN ietsjes groter was gedurende en aan het einde van de set. Met 25-20 was de winst al zeker en waren er minimaal 4 punten binnen. Knap!

Set 4 werd er voor het eerst dit seizoen gewisseld met een weloverwogen risico en met het oog op door ontwikkelen van speelsters. Renee mocht er verdiend inkomen als libero en Anne evenzeer zo verdiend op midden. De wissels kwamen er ook goed in (hoewel Anne nog begon met een foute serve), dus geen reden te denken dat we de 4e set zouden inleveren. Dat het omgaan met wissels en een iets gewijzigde opstelling lastiger is dan je mogelijk op het eerste gezicht denkt, bleek helaas. De speelsters die bleven staan maakten 10-15 fouten meer dan in de voorgaande sets en dat was dan ook het verschil waarmee VCN de set wist te pakken. Jammer van het punt, jammer van de afsluiting van de wedstrijd daardoor, jammer voor onze wissels. Daar moeten we, dus ook onze meer bepalende speelsters, nog beter mee leren omgaan.

Uiteraard hadden ook andere speelsters best meer speeltijd verdiend, maar dit leek het beste in de hele seizoensopbouw te passen. Hoe dan ook, 4 punten zijn reden tot veel tevredenheid (en 1 punt blijkbaar ook, want VCN was een vreugdedans aan het maken wat ik persoonlijk een hele rare benadering van een wedstrijd (resultaat) vind als je verliest).

Daarmee hebben we de 50 punten behaald (zelfs overschreden) en dat was tussendoel 1 omdat we denken daarmee veilig gespeeld te zijn. Tussendoel 2 is ook behaald, namelijk Sliedrecht Sport definitief onder ons houden! De komende twee wedstrijden proberen we tussendoel 3 te realiseren door Next en VVS (die de laatste tijd wel veel punten pakken) officieus dan wel officieel onder ons te houden. Dan zijn we definitief veilig! Daarna gaan we kijken welke ploegen we verder mogelijk onder ons kunnen houden en ons stap voor stap definitief verder omhoog te werken op de ranglijst.

Bovenin lijkt het trouwens wel beslist te zijn met HLB als aanstaand kampioen en Spivo als PD ploeg. Daaronder is het nog spannend, ook voor ons. Leuke uitdagingen genoeg de laatste 6 wedstrijden.

Hopelijk kunnen we ook de komende week weer twee keer goed trainen, de laatste 4 trainingen waren erg goed! De volgende wedstrijd is helaas pas op 4 maart, na de carnaval, om 15.45 uur in sporthal De Dijk, Schenkeldijk 1A, Dordrecht. Wederom een lastige uitwedstrijd tegen een goede ploeg. Thuis verloren we met 2-3. Support voor onze dames, die nog steeds heel knap 3e staan, is natuurlijk meer dan welkom en verdiend. Komt u ook?

Met dank voor de foto's: Ingrid van Gils
Met dank aan onze Mini van de Maand: Gitte Veldman
MVP: Marli Veldman, onze Klène