VC ODI DS1 eindigt als derde!

Door: Michel Werts

VC Odi D1 wint ook laatste competitiewedstrijd, levert een wereldprestatie en eindigt als 3e!

VC Odi D1 - Nuvoc D1: 3-1
26-24 / 21-25 / 25-22 / 25-18

De wedstrijd zelf was weliswaar niet geweldig, er werden veel fouten gemaakt, met name serverend was het een foutenfestival en basis opdrachten werden niet goed uitgevoerd. Jammer want er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen. Supporters bedankt voor jullie komst en steun! Erg fijn!

Er werd deze wedstrijd slecht gestart. Een 1-6 achterstand werd ons de eerste set bijna fataal. Maar met 26-24 kon de set alsnog worden binnengesleept. Set 2 gaf een zelfde beeld te zien; een slechte start en ditmaal konden we die niet meer te boven komen. Er werd getracht de ploeg weer op scherp te zetten en het ongenoegen vanaf de kant was duidelijk merkbaar. Dit was niet het einde waar de trainer op hoopte, waar het publiek recht op had en wat bij een ploeg die 3e wordt past. Dit was niet de manier om een geweldig seizoen af te sluiten.

Er werd teruggegrepen op de basisstrategie, er werd links en rechts gewisseld om toch de winnende combinatie in het veld te krijgen en met horten en stoten ging het steeds wat beter. Geen echt hoogstaand volleybal, maar in ieder geval werd duidelijk dat we beter waren dan de tegenstander. Nadat set 3 met 25-22 nog enigszins moeizaam werd gewonnen volgde toch wat ontspanning en werd het verschil tussen Odi en Nuvoc toch steeds duidelijker. Redelijk gemakkelijk werd set 4 ook gewonnen en daarmee werd de 15e overwinning bijgeschreven.

Wat een seizoen: 15 overwinningen, 4x een nipte 2-3 nederlaag, tweemaal met 1-3 ten onder en slechts eenmaal kon geen setwinst worden afgedwongen. Daarmee blijven alleen kampioen HLB (waar we twee keer van wisten te winnen!) en Spivo (met slechts 2 puntjes) ons voor en eindigen we boven een team als Volley Tilburg, op voorhand toch tot titelkandidaat gerekend. Erg knappe prestatie van onze dames en in vergelijking met vorig seizoen in alle opzichten beter! Een team met veel meer plezier en vertrouwen, dat opdrachten veel beter kan uitvoeren, dat erg hard wil werken en op twee kleine dipjes na ook een heel seizoen als team gespeeld heeft, een team dat toch geleerd heeft met kritiek om te gaan, dat in balans was en dat veel meer scorend vermogen heeft ontwikkeld. Ter vergelijking: in de eerste wedstrijd moesten we maar liefst 165 keer aanvallen om in 4 sets te winnen en gedurende het seizoen hadden we hier gemiddeld "nog maar" zo'n 125 aanvallen nodig. Dat is aanvallend dus 25% meer rendement! Ter info: een aanvalster die 50% scoort levert een topprestatie, dus een verbetering van 25% is enorm!

Kortom: prachtseizoen, wereldprestatie, net geen PD voor 2e divisie gehaald, maar dat zou, voor een op voorhand degradatiekandidaat, ook echt te gek voor woorden zijn geweest. Een seizoen waar alle speelsters trots op mogen zijn. Meiden ik ben trots op jullie!

Binnenkort beginnen we aan de voorbereidingen op seizoen 2017-2018. We hopen een paar speelsters aan te kunnen trekken en het grootste gedeelte van de huidige ploeg te behouden en in ieder geval, ook op langere termijn, minimaal een stabiele 3e divisie ploeg te worden en te blijven!

Speelster van de wedstrijd: Anne van Baal