Verslagen bekerwedstrijden 18 december 2016

Afgelopen zondag 18 december, werden er door zowel meisjes B als de dames selectie bekerwedstrijden gespeeld. De dames selectie redde het helaas niet, en heeft de 3e ronde niet kunnen bereiken. Meisjes B daarentegen, heeft de 3e ronde wel bereikt. Gefeliciteerd dames! Veel succes in de volgende ronde. Lees hieronder de verslagen:

Meisjes B
Na een leuke Full Moon party van Odi dames 1 waar een aantal teamleden aanwezig waren mochten we beginnen aan de bekerwedstrijden op 18-12-2016. De eerste wedstrijd begon om 14:15 uur tegen Vc Meterik/ HVC MB1. Onze coaches Eske en Harrie Bles hadden ons toegelicht dat elk punt belangrijk was bij de wedstrijden. Op het begin moesten we even wennen, maar na een aantal punten vierde wel elk punt met veel enthousiasme. We waren lekker op elkaar ingespeeld en het verliep goed in het veld. Iedereen wist waar die moest staan en deed z’n dingen. De eerste set tegen Vc Meterik pakte we met een eindstand van 25-13. Met volle goede moed begonnen we met de tweede set. We waren weer lekker enthousiast en fanatiek aan het zingen en spelen. Deze set pakte we dan ook met een eindstand van 25-18. We hadden dus al een wedstrijd van de 2 met  2-0 gewonnen. Even suikers naar binnen werken en weer door naar de volgende wedstrijd tegen Volley Tilburg MB1. Het waren erg lange meiden, bij het inslaan sloegen ze veel ballen naar beneden. Toch gingen we met volle moed aan de wedstrijd beginnen. De eerste set waren we erg onder de indruk van hun volleybalspel en verloren we de eerste set helaas met een eindstand van 16-25 voor Volley Tilburg. Maar we gaven niet op en begonnen erg fanatiek aan de tweede set. We waren erg goed aan het spelen. In het veld verliep alles goed, iedereen voerde zijn eigen taken uit. Met veel plezier, gezang en goed volleybalspel wonnen de tweede set met een eindstand van 25-23. Het was dus een eindstand van 1-1 tegen Volley Tilburg. Zij waren zoiezo al door, voor ons was het nog eventjes afwachten. De beste van de nummers 2 uit de regio ging als nog door. S’avonds kregen we een appje van Harrie met het bericht dat we als nog door waren. Iedereen was super blij. We zijn super trots op ons zelf en onze lieve coaches dat we door zijn naar de derde rond van de bekerwedstrijden. We gaan weer erg hard trainen voor de derde bekerronde om deze ook te winnen natuurlijk 😉

Dames
Een dag na de succesvolle Full Moon Party van Dames 1, werden er ook weer bekerwedstrijden gespeeld op de klep. Binnen ons team was er absoluut niemand met een kater, want iedereen was vastberaden er deze zondag weer volle bak voor te gaan. Op het programma: Meterik DS1. Een geduchte tegenstander, een eerste klasse team, en we wisten dat dit een hele lastige zou gaan worden. Meer moesten geven dan de vorige keer. Harder moesten werken. Nog vollere kracht moesten voelen. En hoewel we dit wisten, en gebrand waren om de winst binnen te slepen, hebben we het helaas toch niet gered. Met 0-3 hebben we het afgelegd tegen deze ploeg. Drama natuurlijk, want nu zijn we niet door. Setstanden: 17-25; 14-25; 18-25. Redelijk duidelijk zoals je ziet. Maar, ondanks dit verlies, betekent dat niet dat er geen verslag over de wedstrijd getypt kan worden.

Twee weken terug hadden we wel weer getraind met elkaar. Met een beetje hulp van Marli en Fleur Veldman konden we goed trainen. Na afloop moest er uiteraard weer 30 seconds gespeeld worden, dit is tenslotte een traditie geworden. Helaas kon niet iedereen blijven, en bleven we met 5en over, maar dat gaf niks, daardoor niet minder gezellig. Twee sterke teams streden tegen elkaar, maar helaas kon er maar één de winnaar zijn (onterecht maar toch). We hebben weer veel geleerd van dit spel: de Nijl loopt namelijk door tot ergens in Nederland, en Elton John is, zo wordt beweerd, toch echt niet blind (vreemd! Want ik zou zweren dat dat wel zo was). Daarnaast nog even een waarschuwing voor alle dames binnen ODI: ga op vrijdagavond niet je tas halen in (DAMES!!!!) kleedlokaal 3! BEWARE!!! Dit is een meisje, niet nader bij naam te noemen (initialen: MD à dus ga zelf maar na ;)), uit ons bekerteam overkomen, zij is hier nog steeds van in shock. Of het moet zijn dat je van oude naakte mannen houdt, loop dan rustig even binnen rond een uur of 22:00u.

Nouja goed, de trainingsavond was enerverender dan de wedstrijd. Maar voor de goede orde, ook nog een stukje over de wedstrijd. Het was niet dramatisch slecht. Want dat zou het pas zijn als we er niet hard genoeg voor hadden gewerkt, en niet voldoende inzet hadden getoond. En dat deden we wel! Dus dat was goed en positief. De afwerking was helaas wat minder. Waar het nou precies mis ging, ik kan er mijn vinger niet precies op leggen, maar we wisten de zwakke plekken van Meterik niet voldoende te benutten. Daarnaast waren er ook vaak een aantal persoonlijke fouten, waardoor we nog verder achteropraakten. Al met al een aaneenschakeling van jammerlijke zaken, en er was eigenlijk geen moment waarop wij door konden denderen. Alleen in de derde set voelde ik een sprank hoop, toen Mara ons met een goede service reeks weer een beetje de goede richting in duwde. Maar die duw was niet hard genoeg. In Meterik moesten we onze meerdere erkennen, ze waren beter, en hebben, ik zeg het niet graag, uiteindelijk terecht gewonnen.

Maar we moeten positief blijven. In seizoen 2017-2018 zal er vast en zeker weer voor de beker worden gestreden, en dan hebben we van deze ervaring alleen maar geleerd. En ook voor de reguliere competitie uiteraard. Want van een aantal extra wedstrijden, daar word je in ieder geval sowieso niet slechter van. Wij strijden door, in onze eigen teams weliswaar, om het hoogst haalbare te bereiken dit seizoen.

En daar sluit ik dit verslag graag mee af, en ook 2016 als volleybal jaar. Alle wedstrijden zijn gespeeld, en in 2017 gaan we weer door. Ik wens jullie hele mooie kerstdagen toe, en alvast heel veel geluk in het nieuwe jaar!