Wedstrijdverslag Dames 1 28-01-2017

Door: Michel WertsĀ 

Wanprestatie VC Odi D1
VC Odi D1 - Volley Tilburg D2: 1-3 24-26 / 16-25 / 25-23 / 23-25

Ja, het behalen van 1 punt was het doel en is behaald.
Ja, de setstanden geven aan dat het verschil tussen beide ploegen heel klein was en dat 1-3 geflatteerd is. Wat overigens ook te zien was aan de reactie van de tegenstander na afloop, waarbij het leek of ze de titel gewonnen hadden.
Ja, het is geen schande om van een ploeg als Tilburg te verliezen.
Nee, na afloop moet je concluderen dat we veel te weinig hebben laten zien en dus ook behaald.
Nee, het was niet best!

Een wedstrijd als deze was een keer te verwachten. En het is ook zeker niet het verlies dat maakt dat het om een off day ging. Wel de manier waarop. Ongelooflijk veel fouten, opdrachten die niet werden uitgevoerd, te voorzichtig, te slap, te weinig felheid, te weinig weerbaarheid. Uiteraard was er inzet, zoals we van ons team gewend zijn, maar dat is en was niet voldoende. Hopelijk is het hu in ieder geval klaar met iedereen die (bewust of onbewust) nog naar boven keek!

Hopelijk gaan we weer knokken voor iedere set, beter nog: voor iedere bal. Dat is de insteek die bij onze ploeg past en hoort. We moeten zorgen dat we onze voorsprong op een aantal ploegen onder ons met hand en tand gaan verdedigen, zorgen dat we minimaal 8e worden en dan concluderen dat we het geweldig gedaan hebben dit seizoen.

Ik ben nog steeds ongelooflijk trots op dit team, maar niet op deze wedstrijd. Het team moet weer gaan genieten van ieder afzonderlijk gescoord punt. Te beginnen met ieder gescoord punt tegen Sliedrecht Sport 3 komende VRIJDAG.

Altijd lastig om op een vrijdagavond een wedstrijd te spelen. Vraag maar aan Tilburg dat er met 3-1 verloor. Hopelijk knokken we voor iedere bal, genieten we van ieder gescoord punt en leidt dat tot minimaal eenmaal setwinst (en genieten we daar dan nog eens extra van). We kunnen wachten op resultaat en dan een feestje vieren, maar we kunnen het beter omdraaien en ieder punt een feestje vieren, want dan komt het resultaat vanzelf.

Volgende afspraak: twee keer hard trainen en dan vrijdagavond 19.00 uur knallen in sporthal de Stoep, Krommestoep 1, Sliedrecht.
We gaan er weer voor, komt u kijken?