VC Odi D1 stunt weer

Door Michel Werts

Volley Tilburg D2 - VC Odi D1 1-3
23-25 / 23-25 / 25-18 / 14-25

Vier wedstrijden gespeeld, drie keer minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander en één keer net iets minder, 11 punten, een vijfde plaats op de ranglijst en dus een overwinning op Volley Tilburg, dat dit seizoen om de prijzen mee wil doen. Niet gek voor een ploeg die zich alleen wil handhaven en daarmee al een hele mooie prestatie zou neerzetten. De ploeg draait prima, we worden iedere week beter, er wordt hard gewerkt, we hebben iedereen nodig en we beseffen dat ook, onderling respect, iedere wedstrijd een strategisch concept en speelsters die flexibel worden ingezet en gebruikt.

Tegen Volley Tilburg wisten we dat we een goede prestatie moesten leveren om punten mee naar Beers te nemen. Tilburg had wat recht te zetten na een slechte seizoenstart en met de kwaliteiten van de selectie van Tilburg is niets mis. Er stond echter geen team. Gelukkig maar, want aan onze kant staat dat er zeker wel. De eerste set ging gelijk op, maar aan het einde glipte de controle ons uit handen. Op 23-17 leek de set naar Tilburg te gaan, maar dankzij een goede serve serie van onze "Kleine" en het geloof van de ploeg in een goede afloop (iedere set kan altijd nog gewonnen worden tot het laatste punt gespeeld is) werd de set alsnog naar onze hand gezet en met 23-25 gewonnen!

De tweede set ging wederom gelijk op. Tot 19-17 hadden we een kleine achterstand, maar door het flexibel inzetten van onze speelsters en wissels werd de set wederom met 23-25 in ons voordeel beslist.

Op de bank was er fijne en prima communicatie zoals altijd, maar in dit geval met Janneke (Kolsters) die voor het eerst als assistent coach op de bank zat.

Set 3 maakten we iets teveel fouten, waren we toch iets teveel aan het twijfelen en hoewel er hard gewerkt werd, ging de set helaas vrij overtuigend naar Tilburg.

Set 4 werd er weer voor een iets ander strategisch plan gekozen en met Toon (Fleur Scheepers) die een geweldige vierde set speelde als Most Valuable Player werd de set overduidelijk met 14-25 binnengehaald! Wat een succes, wat een mooie tussenbalans kunnen we opmaken. Waar Tilburg een hoop te repareren heeft, kunnen wij verder bouwen aan ons team en het bereiken van (rechtstreekse) handhaving. Gemakkelijk zal het nog steeds niet worden want het verschil tussen onze vijfde plek en plek 12 is nog steeds "maar" vijf punten. Er zullen veel punten nodig zijn dit seizoen om er in te blijven. Er zijn geen hele zwakke tegenstanders die bijna iedere week verliezen. Dus we zijn op de goede weg, maar zullen ons weer zo goed mogelijk voorbereiden op het Talenten Team van Sliedrecht Sport (dames 3) dat volgende week te gast is. Een jonge ploeg die tegen Voltena (de nummer 2 en met een flink aantal speelsters die ook in de 2e divisie uitkomen) wist te winnen. Een ploeg die lastig te verslaan is. Kunnen wij ook tegen de vijfde tegenstander goed partij bieden? Zit er weer een stunt in en kunnen we mogelijk gaan voor de eerste thuisoverwinning van het seizoen?

We hopen dat u het zelf komt bekijken: zaterdag 22 oktober om 16.00 uur in sporthal De Klep. Tevens de eerste keer dat er een Mini van de Maand is: Suus van den Brand.

VC Odi Dames 1 staat momenteel garant voor verrassend volleybal!